Sirpa Suntioinen

Itä-Suomen yliopiston laatupäällikkö

Miksi kirjasto on sinulle tärkeä?

Olen käyttänyt kirjastoa, ensiksi lapsuuteni Jyväskylän Rajakadun sivukirjastoa, vuodesta 1957 alkaen.
Myöhemmin monipuolisesti Jyväskylän ja Kuopion kaupungin kirjastoja ja yliopistojen kirjastoja sekä kesäisin Lievestuoreen kotoisaa Laukaan sivukirjastoa.

Mitä hyötyä kirjastosta on yhteiskunnalle?

Kirjastot, kirjastojen tädit ja kirjastonhoitajat sekä kaikki ne moninaiset kirjat ja tietoaineistot ovat kuuluneet tärkeimpiin kasvattajiini elämäni ja urani poluilla – ihmisenä kasvamisessa. Onneksi olen ennättänyt saada tyttärenikin samoille poluille. Toivottavasti lapsenlapsillanikin on samat mahdollisuudet löytää rajatonta teksteistä oppimista ja tiedon riemua – toivottavasti kirjastot nähdään edelleenkin oleellisena osana suomalaista sivistystä ja maailmoiden avartamista.

Millä eväillä kirjastot menestyvät tulevaisuudessa?

Kirjastot – tietämisen avartamisen maailmat - menestyvät, kun niiden palvelutasosta huolehditaan – osaavista työntekijöistä ja laajoista kokoelmista sekä sähköisistä palveluista ja niiden käytön opastuksesta. Nyt olisi varmaan korkea aika houkutella isovanhemmat ja lapsenlapset yhdessä kirjastoihin – toiset tarvitsevat ehkä apua ja opastusta sähköisissä asioissa, toiset hyvän nojatuolin ja mukavan kirjan, jonka ääressä yhdessä kulkea aikamatkaa eteen ja taaksepäin.

Lähettiläät